MAT OCH DRYCK PÅ
SEMESTERN

Våga prova en skiva björnkorv eller ät dig mätt på bra bufféer eller en god pizza.

I Lofsdalen finns restauranger med både a la carte och snabbmat. Ta en hamburgare i farten i backen eller boka bord på fjällhotellets restaurang till kvällen för en trerätters. I Skybaren på toppen av Hovärken kan du beställa in en enklare rätt tillsammans med ett glas vin i väntan på att whiskyprovningen ska börja.

Genuin hemlagad mat tillagad med kärlek serveras hos Åsa på Uppvallens Fäbod. Raggmunkar med stekt fläsk där är en lisa för själen.

 

UPPVALLENS FÄBOD - EKOLOGISKT UTSÖKT OCH UNIKT

Här serveras lokalproducerad mat som tillagas över öppen eld och kokkaffe med påtår. Miljön är en unik gammal fäbod som måste upplevas. Sitt ner på varma renfällar och ät en mättande lunch på raggmunkar, toast eller galetter. Grupper på minst sex personer kan boka fonduekvällar.

Kör bil till spårcentralen och gå sedan 150 meter. Skoteråkare kör längs Uppvallsleden och skidåkare kan åka skidor på Byspåret hela vägen fram. Följ Uppvallens fäbod i Lofsdalen på facebook för aktuella aktiviteter och tider.

Tel: 070-85 60 560

LOFSDALEN SKYBAR - WHISKY PÅ HÖG HÖJD

Med vida utsikt bjuder Lofsdalen Skybar in till enklare måltider och whiskyprovning med enastående utsikt. Byggnaden är en enorm glaskupol där Europas högst belägna whiskylager finns. Hit är både privatpersoner och grupper välkomna.

Drick en kopp varmchoklad eller avnjut en whisky från Mackmyra. I Skybaren finns det bredaste utbudet av Mackmyra whisky och här kan ni även lagra ert egna whiskyfat.

Från toppen av Hovärken Express kommer ni till Lofsdalen Skybar. Grupper kan även boka transport med skoter eller bandvagn från Lofsdalen by.

VÅFFELSTUGAN

Åk på en perfekt dagstur med längdskidor till våffelstugan. Skidspår går från byn över sjön och upp på fjället Mossaruten. Hit kommer du även med skoter och bandvagn.

Mumsa på en frasvåffla med storslagen utsikt över fjällvärlden och träffa våffelstugans två renar! Större sällskap kan boka våffelstugan för middagar och fester.

Tips! Ta med er skidorna, tolka efter bandvagnen och åk offpist från passet ner till våffelstugan.

Tel: 070-89 50 317

CAFÉ GAMLA SKOLAN - GODA LUNCHER OCH GOTT FIKA

Café Gamla skolan ligger mitt i byn och är Lofsdalens senaste kulinariska tillskott. Slå dig ner vid ett mysigt bord med lugn atmosfär.

Beställ in en enkel men rejäl lunch efter en dag i skidspåren, eller lyxa till det med gott fika. En kopp nybryggt kaffe sitter aldrig fel medan du planerar morgondagens skidåkning.

Tel: 073-55 30 501

CAFÉ VÄRMESTUGAN - RESTAURANG I SKIDBACKEN

Café Värmestugan ligger strategiskt mitt i backen och passar perfekt för en snabb lunch mellan åken.

Antingen tar du med egen matsäck eller så väljer du något från menyn som innehåller både våfflor, korv, hamburgare och en värmande gulaschsoppa.

Café Värmestugan är öppen när skidbacken är det.

LOFSDALENS FJÄLLHOTELL - BUFFÉ OCH A LA CARTE

Lofsdalens Fjällhotell har en enklare bistro och en restaurangdel. De serverar allt från luncher till pizza, bufféer och en smaklig á la carte meny.

På menyn finns flera lokala råvaror samt Lofsdalens lokala öl. Fjällhotellet ligger i direkt anslutning till skidanläggningen.

Tel: 0680-414 05

RESTAURANG HOVÄRKEN - VID SKIDBACKEN

Stor restaurang med lunch, a la carté, After Ski och nattklubb.

Njut av god mat och dryck på en stor solterass i söderläge. Sjung med trubadurerna på After Ski och känn rytmen när Sveriges mest lovade DJs kör igång nattklubben.

Restaurang Hovärken som ligger vid liften Lången Express dalstation har något för alla. Öppet varje dag under vintersäsongen.
Tel: 0680-553 20

AKTIVITETSHUSET - SPORTBAR OCH PIZZERIA

Här finns god mat och Härjedalens största lekland.

Börja kvällen med en pizza och avsluta med en strike på bowlingbanan. Vi finns precis vid skidanläggningen och erbjuder aktiviteter för hela semestern.
Välkommen!

Tel: 0680-553 19

RESTAURANG TRAPPER - RESTAURANG MITT I BYN

Stor restaurang som erbjuder á la carte, husmanskost, pizza och kebab. Fin, stor lokal perfekt för större arrangemang som bröllop, fest och konferens.

Kom in på lunch efter skidåkningen eller ta med vännerna på middag. Under kvällen fylls restaurangen med musik från trubadurer. Restaurang Trapper ligger mitt i byn, bredvid turistbyrån och Ica.

Här anordnas också disco för barnen.
Tel: 0680-411 50

Boka resan här:

BOKA DIN SKIDUTRUSTNING ONLINE

BOKA NU

LADDA DITT LIFTKORT FRÅN SKIDATA HÄR

BOKA NU

BOKA LOFSDALENS AKTIVITETER

BOKA NU

BOKA SKIDSKOLA HÄR

BOKA NU