FJÄLLSEMESTER FÖR
SNÖÄLSKARE

Vintersemester i Lofsdalen är en fantastisk upplevelse. Härliga skoterturer, perfekta skidspår, familjevänliga skidbackar och rejält branta pister i vacker fjällmiljö.

I Lofsdalen hittar du nya aktiviteter varje dag. Pimpla på den frusna sjön eller tolka efter bandvagnen upp till våffelstugan på fjället på andra sidan sjön. Där kan du bland annat tillbringa en magisk natt i vinterbonad kåta med din käresta.

SKIDÅKNING MED REJÄL FALLHÖJD OCH VARIERANDE LUTNING

I Lofsdalen finns utmaningar för den skidåkande familjen, vännerna på skidsemester eller företaget på kick-off. Oavsett erfarenhet erbjuder Lofsdalens skidbackar riktigt bra skidåkning.

  • Prisvärda liftkort
  • 9 liftar och 25 nedfarter
  • Stort barnområde

Här kan du se liftkortspriser, läsa om skidskolan och få mer information om våra olika pister samt aktuellt snödjup.

LÄNGDSKIDOR - ALLTID NÄRA TILL SKIDSPÅR

Lofsdalens skidspår ringlar sig vackert genom byn. Från vår lättillgängliga spårcentral skidar du snabbt upp på fjället. Här finns 115 km preparerade skidspår både för skate och klassisk skidåkning.

I Lofsdalen bestämmer du din egna åkriktning, sätt ihop din träningsrunda i Lofsdalens sammanhängande spårsystem. Fina längdspår välkomnar dig både i skog och fjäll. Här finns plats för både hundar och fjällpulkor.

BARNENS LOFSDALEN

I snölandet finns Lofsdalens barnområde. Med närhet till värmestuga, lekplats och aktivitetshus med lekland får familjen en perfekt samlingsplats.

Har ni tur dyker Loffe, den blå björnen, upp och busar och trixar med de förtjusta barnen. Lofsdalen har en smidig åktunnel i barnbacken där alla barn lyckas med sina första turer i liften.

Om du köper liftkort för familjen kan ni föräldrar turas om att åka skidor med barnen och samtidigt få en billigare semester.

SKICROSS - FARTFYLLD SKIDÅKNING FÖR HELA FAMILJEN

Få variation i din skidåkning och testa Lofsdalens Skicrossbana. Tävla med varandra eller utmana dig själv genom tidtagning. Skicrossbanan är uppbyggd med flera hopp och kurvor. Det är en blå-grön lutning på backen och din hastighet avgör hur utmanande  det blir.

Vill du få en extra skjuts i utvecklingen? Lofsdalens skidskola garanterar snabb utveckling om du bokar en lektion.

Skicross är också väldigt populärt för företagseventet, vännerna och svensexor- och möhippor. En rolig aktivitet där hela gruppen samlas i skidbacken och tävlar under lekfulla former.

ETT ELDORADO FÖR SKOTERÅKARE

Lofsdalen stoltserar med mer än 150 km välpreparerade och breda skoterleder över sagolikt vackra fjällvidder.

Hyr en egen skoter eller följ med på skotersafari med erfarna guider. Även barnen har möjlighet att köra skoter på skoteruthyrningens miniskotrar.

Lofsdalens Skoteruthyrning
info@skoteruthyrningen.se
Tel: 070 206 18 98

CYKLA FATBIKE PÅ FJÄLLET

Att cykla på vintern är ingen konst med fatbikes. Bästa tipset för familjen och nybörjaren är att ta med bandvagnen upp mot passet och njut av rolig cykling nedför till Våffelstugan. Ta en fika och lek dig sedan ner för skoterleden och över sjön tillbaka till Karins sportbod.

Fatbikes finns att hyra hos Karinssportbod, tel: 0680 410 12

BANDVAGN TILL VÅFFELSTUGAN

Bandvagnen tar er upp på fjället. Stanna vid  våffelstugan eller fortsätt upp mot passet. Väl framme kan du åka skidor ner till våffelstugan.

Här bjuds på våfflor till utsikt över Lofssjön och fjället Hovärken. Hälsa på våffelstugans renar och åk sedan skidor eller bandvagn hem igen. Bandvagnen utgår från Karinssportbod.
Tel: 0680-410 12

GÅ MED SNÖSKOR

Vill du uppleva Lofsdalens orörda natur och fjällsidor utan skidor? Då är snöskor det perfekta alternativet för dig!

Du rör dig lätt på skoterleder eller fjällets skare i både uppförs och nedförslutning. I Lofsdalen använder många av våra gäster snöskor för att göra vandringar, ta sig till toppar på andra sidan sjön och åka snowboard ner såväl som fjällöpning med snöskor (något för den vältränade).

Testa du också!

Snöskor finns att hyra hos Karinssportbod, tel: 0680 410 12

Boka resan här:

BOKA DIN SKIDUTRUSTNING ONLINE

BOKA NU

LADDA DITT LIFTKORT FRÅN SKIDATA HÄR

LADDA NU

BOKA LOFSDALENS AKTIVITETER

BOKA NU

BOKA SKIDSKOLA HÄR

BOKA NU