VINTER I
LOFSDALEN

DIN FJÄLLSEMESTER
BÖRJAR HÄR

Lofsdalen är en lugn skidort i Härjedalen, nära Stockholm, Sundsvall och Gävle. Här är du omgiven av fjälltoppar täckta med snö. Bo tillsammans i mysiga stugor med gångavstånd till nypistade skidbackar, längdspår, restauranger och skidåkning utan liftköer. Här finns flera mil skidspår och skoterleder. Ta på dig skidorna och följ skidspåren upp på fjället. Fäst blicken på horisonten och se ut över Helags, Norge och Sonfjällets nationalpark.

Boka resan här:

BOKA DIN SKIDUTRUSTNING ONLINE

BOKA NU

LADDA DITT LIFTKORT FRÅN SKIDATA HÄR

LADDA NU

BOKA LOFSDALENS AKTIVITETER

BOKA NU

BOKA SKIDSKOLA HÄR

BOKA NU

SEMESTER I FJÄLLEN

FJÄLLVANDRING, DOWNHILL, FISKE OCH VILDA DJUR

ALPIN SKIDÅKNING PÅ SOLSIDAN

HÖGST FALLHÖJD SÖDER OM ÅRE

LÄNGD I LOFSDALEN

MIL AV SKIDSPÅR I SKOG OCH FJÄLL

SKIDSEMESTER FÖR BARNFAMILJER

Stort barnområde med lugna skidbackar

SKOTER I LOFSDALEN

Hyr skoter i Lofsdalen
0680-410 10

SKYBAR

Bar och whiskylager

Upptäck Lofsdalen i sommar


Vandra med barn
Bra röding och öringfiske
Downhill för proffs och nybörjare
Spana på björn och andra vilda djur

Åk på semester till fjällen i sommar. I Lofsdalen hittar du lugnet bland öppna vidder med utsikt över Helags, Sonfjället och Norge.

Här finns en aktiv fjällsemester med 150 km av vandringsleder, cykelleder, fiske och björnspaning. Upptäck Lofsdalen i sommar – platsen för äkta vildmark.

Läs mer>>

ALPIN SKIDÅKNING


Två expressliftar till hela skidsystemet
Längsta skidbacke 3,4 km
25 nedfarter
9 liftar
3 Parker
Skicrossbana
Stort barnområde

SKIDÅKNING FÖR HELA FAMILJEN

Lofsdalen erbjuder billiga liftkort med ski-in ski-out från flera stugområden.

Här kan hela familjen njuta av härlig åkning i skidbackar med varierande svårighetsgrad. Flera gröna och blå backar samsas med utmanande röda och riktigt tuffa svarta. Vid rätt väderlek är offpiståkningen magisk.

I anslutning till backarna ligger aktivitetshus, restauranger och skiduthyrning. En bit upp i backen ligger värmestugan med snabbmat och fika, och på toppen av Hovärken finns Skybaren med fantastisk utsikt över fjällvärldens vidder.

LÄS MER

LÄNGD I LOFSDALEN


Alltid nära till skidspår
0680-413 50

LOFSDALEN PÅ LÄNGDSKIDOR

Se ut över fjällets vida vyer. Starta vid trädgränsen eller tolka bakom snövesslan upp till kalfjället. Här kan nybörjare enkelt utforska terrängen tack vare våra välmarkerade skidspår. Lofsdalens skidspår är sammanhängande och här kan du välja din egen åkriktning.

Njut av mycket plats i skidspåren och åk längdskidor i din takt. Besök vårt elljusspår som är väl belyst och ligger i skyddad terräng. Här är fjällpulka och hundar välkomna och motionärer och elitskidåkare skidar sida vid sida.

 

 

LÄS MER

BARNENS LOFSDALEN


Sittlift till gröna skidbackar
Stort barnområde med mängder av aktiviteter

BARNOMRÅDET I LOFSDALEN

Barnfamiljer trivs på skidsemester i lättillgängliga Lofsdalen. Här är det enkelt att hitta det stora barnområdet. Lek bland skidkaruseller,
träffa Lofsdalens maskot Loffe, åk skidor, gör trick eller gå på skattjakt.

Unikt för Lofsdalen är att det går att åka sittlift till grön och blå skidåkning.Efter skidåkningen väntar aktivitetshuset – Härjedalens största lekland.

Välkommen till barnens Lofsdalen!

LÄS MER

SKOTER I LOFSDALEN


Tel: 0680-413 50
Mer info om skoterleder

UPPTÄCK FJÄLLEN PÅ SKOTER

Hyr skoter i Lofsdalen och upplev friheten bland fantastiska fjäll.
Följ med på skotersafari och kör skoter på de finaste skoterlederna i Härjedalen.
Här finns flera mil skoterleder som går till våffelstugor, rastplatser och sjöar.

Alla skoterleder är markerade och preparerade av pistmaskiner.
Hyr skoter idag och kör tryggt på breda skoterleder.
För barnen finns även miniskotrar att hyra.

 

LÄS MER

SKYBAR LOFSDALEN


Tel: 0680-413 50
info@lofsdalenskybar.se

HÖGST I EUROPA

Boka in din privata provning av Mackmyra whisky och öl från det lokala bryggeriet. Lär dig mer om lagring och framställning med en 360 graders vy över fjällvärlden.

Skybaren ligger på toppen av Hovärken, 1125 möh. Hit kommer du med skidliften toppen Express under liftarnas öppettider. Vid exklusiva tillställningar bokar vi transport. Fortsätt till denna exklusiva byggnad med utsikt över fjälltoppar i alla väderstreck.

I Skybaren finns Europas högst belägna whiskylager. Här du kan lagra ditt egna Mackmyra Whiskyfat. Här kan vi även anordna exklusiva konferenser, fester och event.
Kontakta Lofsdalen Skybar idag för bokning.

MER INFO

Årets roligaste event

29-30 april går Bon Fire 1125 av stapeln. Missa inte detta fartfyllda, roliga och adrenalinfyllda event med skoter- och bobcrosstävlingar i skidbackarna samt riktigt härliga efterfester.

Boka dina biljetter online senast 27/4 för bästa pris.

LOFSDALENS
NYHETSBREV

SENASTE NYTT FRÅN LOFSDALEN

2017-04-23

TACK FÖR DEN HÄR SKIDSÄSONGEN!

Tack alla härliga besökare för den här skidsäsongen! Nu har skidbackarna stängt men vi förbereder inför vinterns sista event. I helgen är det dags för skotertävlingen Bon Fire 1125. Varmt välkomna!

Nu är det dags att njuta av skidåkning på fjället. Dagar med skare och skidåkning utanför spår och leder börjar nu! Lofsdalsspår hälsar att följande skidspår är öppna; Hovärksspåret, Petterssonspåret, Övre Strådalsleden och Lusseleden. Skoteråkare kör försiktigt i den lägre terrängen och var vaksam över vattendrag.

Besök Lofsdalen i sommar och njut av enastående vandring i lugn och ro, riktigt rolig downhill och spännande björnspaning i Bear´s Den. Fiske i våra fjäll bjuder på stor öring i Lofssjön, vacker röding i tjärnar och spännande fiske i strömmande vatten.

Lofsdalen i sommar.

2017-04-18

FINALEN FÖR SVENSKA SKICROSS CUPEN

I helgen kommer skicross eliten till Lofsdalen. Tävlingarna börjar klockan 11.00 och finalerna körs klockan ett. På lördag kväll bjuder restaurang Hovärken in till trevlig bankett. Priset är 165 kr per person (exkl. dryck). Boka er plats innan torsdag till skidskola@lofsdalen.com.

Länk till inbjudan: Finalen i Svenska Skicross Cupen

2017-04-17

RESULTAT PILGRIMSLOPPET

Ca 200 personer genomförde igår det 30 km långa Pilgrimsloppet med start i Högvålen och målgång i Lofsdalen Panorama.

Här hittar du årets resultat

FIRA JUL OCH NYÅR I FJÄLLEN

Längtar du efter en vit jul? I Lofsdalen finns snöiga vidder, vackra längdspår av hög kvalitét, familjevänlig utförsåkning och inte minst barnens favoriter: tomten och Loffe.

Unna dig en riktig drömjul i år!

HYR UT DIN STUGA

Hyr ut din stuga de veckor du inte är där. Tjäna pengar utan att göra någonting. Destination Lofsdalen förmedlar din stuga och tar hand om gästerna från bokning till avresa. All eventuell vinst som uppstår i bolaget går tillbaka till att marknadsföra Lofsdalen och öka beläggningen på stugorna ännu mer.