HISTORIEN
OM OSS

Lapsadall, Lovsjungaredalen och till slut namnet Lofsdalen. Kärt barn har många namn och för oss har Lofsdalen alltid varit den lilla fjällbyn med den stora skidåkningen. Vår by vid fjällets kant med utsikt över den glittrande sjön har anor från 1400 -talet. Hit lockades de första bofasta genom rikt fiske och bra jakt.

HUR DET BÖRJADE

Lofsdalens vackra läge vid sjön och höga fjäll lockade den första ortsbefolkningen hit. Det utmärkta fisket och de bra jaktmarkerna var det som de flesta besökare kom hit för. Pilgrimsleden gick även förbi och flera pilgrimer fascinerades av den vilda och vackra fjällvärlden.

I mitten på 1900-talet satsades det på turistnäringen. Allt fler upptäckte de vackra fjällen och skidåkningen i Lofsdalen. Först var turskidåkningen störst men snart fick fjället Hovärken visa vad det kunde gå för.

LOFSDALEN IDAG

De första liftarna i Lofsdalen var blygsamma släpliftar. Och de flesta besökare njöt på turskidor i den fina naturen. Men snart skulle Lofsdalen hamna på vinterturistkartan även inom alpin skidåkning.

Drömmar skapades och investeringar gjordes. Resultatet med nya sexstolsliftar och ett unikt koncept där aktivitetshus, skidspår och alpin skidåkning samlat gör Lofsdalen attraktivt för nya besökare världen över.

Våra fritidsstugor, hotell och vandrarhem erbjuder bra boenden och stora investeringar görs löpande i våra skidspår och skoterleder. Lofsdalen fortsätter att arbeta på att bli en destination året runt. Tack vare fantastisk downhill i vår Bike Park, bra fiske, alla vandringsleder samt Bear´s Den kan vi erbjuda en aktiv sommar semester.