FISKA ÖRING OCH RÖDING I LOFSDALEN

Lofsdalen är känt för riktigt bra och varierande fiske. Den 20 km långa Lofssjön tillhör ett av Härjedalens bästa vatten för att fiska öring. Många hävdar att det är det absolut bästa. Den största öringen som dragits upp här (2016) var på 9,75 kg och 90 cm lång.

I och kring Lofsdalen hittar du också strömmande vatten, fjälltjärnar och mindre sjöar. Här hittar du bra ädelfiske i ett stort, lättillgängligt område. Lofsdalen och Glöte fiskevattnen är ett ca 50 000 hektar stort och har ett rikt och varierat fiske i sjöar, åar och fjällbäckar både från land och med båt.

LOFSDALENS FISKEVATTEN

I Lofssjön är det bra öringfiske. Fiska utanför campingen eller vid inloppet.

Dyckessjön och Stråsjön är fina rödingvatten. Glötessjön har både öring, fin aborre och är en lättillgänglig sjö. I Ruttjärn hittar du ett typiskt öringvatten med inslag av aborre.

Fiskerika och spännande vildmarksåar, som gjorda för torrfluga och nymf eller maskmete är Lofsån, Glötån, Sömlingan och Stråhåarna.

Vill du ha bra odds på att få napp? I Lofsdalen by ligger put and take fisket Laxnappet. Du betalar endast för den fisk du fångar. 100 kr/kg. Här behövs inget fiskekort.  För öppettider kan du kontakta Destination Lofsdalen på 0680-413 50 eller info@lofsdalen.com

FISKEKORT FÖR LOFSDALEN - GLÖTE FVO

Köp ditt fiskekort på Karins Sportbod, Lofsdalen 0680-410 12, ICA Nära, Lofsdalen 0680-411 30, eller Destination Lofsdalen (även hyra av båtar i Lofssjön) 0680-413 50.

Dygnskort 80 kr
Veckokort 250 kr
Årskort* 500 kr
Familjekort* 600 kr

Fiska inte med fler än ett fiskeredskap åt gången. Högst fem ädelfiskar per kort och dag får tas upp från och med vecka 50 – 1 maj. Barn under 15 år får fiska utan fiskekort.
*Familjekort gäller för make/maka/sambo med barn under 18 år med gemensam adress. Årskorten gäller från det datum korten köps och ett år framåt.

FISKESEMESTER FRÅN 955 KR/PERSON

Maxa din fiskeresa till Lofsdalen och boka vårt fiske erbjudande.

Tre nätters boende inklusive fiskekort i två dagar i natursköna Lofsdalen/Glöte fiskevårdsområde för endast 995 kr per person.

HYR BÅT I LOFSSJÖN

Utforska hela Lofssjön med båt och öka chanserna att fånga storöringen.

Fiske med båt är en aktivitet som passar hela familjen.

Boka online, via telefon 0680-413 50 eller mail till bokning@lofsdalen.com

FISKELIGAN - FISKETÄVLING I HELA HÄRJEDALEN

Registrera din storfångst tillsammans med en bild på dig och fisken och få chans att vinna fina priser.

Tävlingen pågår i hela Härjedalens allmänna vatten där fiskekort används. Tävlingen omfattar sex fiskarter: Gädda, abborre, öring, röding, harr och sik.

Fångstformulär finns att hämta på turistbyrån.

Tävlingsperioder: : 4/6-26/6, 27/6-17/7 och 18/7-7/8

Boka resan här:

BOKA DIN SKIDUTRUSTNING ONLINE

BOKA NU

LADDA DITT LIFTKORT FRÅN SKIDATA HÄR

LADDA HÄR

BOKA LOFSDALENS AKTIVITETER

BOKA NU

BOKA SKIDSKOLA HÄR

BOKA NU