SOMMAR I
LOFSDALEN

DIN SEMESTER I FJÄLLEN
BÖRJAR HÄR

Lofsdalen är en lugn och barnvänlig fjällby nära Stockholm, Sundsvall och Gävle. Här finns allt du kan önska för en aktiv och minnesvärd semester i fjällen. Orörd storslagen natur i kombination med välskötta anläggningar för både sommar- och vinteraktiviteter gör Lofsdalen till en attraktiv fjälldestination. Här kan du hyra allt från en stuga i fjällen till  en lyxig Lodge, och givetvis allt däremellan. 

 

 

Sök ledigt boende i fjällen

Boka resan här:

BOKA DIN SKIDUTRUSTNING ONLINE

BOKA NU

LADDA DITT LIFTKORT FRÅN SKIDATA HÄR

LADDA NU

BOKA LOFSDALENS AKTIVITETER

BOKA NU

BOKA SKIDSKOLA HÄR

BOKA NU

FJÄLLÄVENTYR FÖR FAMILJEN FRÅN 2230:-

Det perfekta fjälläventyret innehåller flera aktiviteter och bekvämt boende. Här får du boende 4 nätter, sänglinne, en vandringskarta och en dags hyra av t ex kanot, båt eller S.U.P på Lofssjön. Erbjudandet gäller för 2 vuxna och 2 barn.

DOWNHILL I LOFSDALEN

16 km leder för barnfamiljer och experter

VANDRINGSLEDER PÅ VACKRA FJÄLL

150 km lättillgängliga vandringsleder

SPANA PÅ BJÖRNAR I BEAR´S DEN

99% chans att se björn

RIKTIGT BRA ÖRING OCH RÖDINGFISKE

Största öring 2016 vägde 9,75 kg

MODERN BIKE PARK


16 km leder
Modern 6-stolslift
Downhill för nybörjare och experter
Cykeluthyrning

Vill du lära dig cykla downhill ska du komma till Lofsdalen. Våra downhill banor har bra lutning och är härliga att cykla i. Variera din downhill cykling i flera olika banor och anpassa farten efter förmåga.

Lofsdalen Bike Park är rolig både för nybörjare och experter. Därför återkommer familjer och kompisgäng till oss. I vår cykeluthyrning finns den senaste utrustningen och ni kan även boka en cykelguide.

Lofsdalen Bike Park >>

VANDRING PÅ VACKRA FJÄLL


Vackra dagsturer
Vandringsleder för nybörjare och barnfamiljer
Enkelt att börja vandra ovanför trädgränsen

I Lofsdalen är det enkelt att vandra. Med bilen eller sexstolsliften kommer ni upp på fjället och kan njuta av vandringsleder med enastående utsikt.

Vandringslederna är välmarkerade och bra för dagsturer. Här trivs barnfamiljer, nybörjare och vandrare som önskar lugn och ro på fjället.

Välkommen till behaglig vandring och enastående fjälluft.

Vandring i Lofsdalen >>

BEAR´S DEN - VILDA BJÖRNAR


Guidade turer
Björnspaning
Hemlig plats

Bear´s Den är platsen för Sveriges största rovdjur. I slutet på en enslig väg ligger den lilla stugan dit ni endast hittar med hjälp av guide.

Sommaren 2016 fick 99% av alla gäster vid Bear`s Den se björn, några såg även räv och järv. Hyr hela stugan och spendera natten i skogen med vilda björnar utanför husknuten.

Björnspaning >>

FISKE I SJÖ, TJÄRNAR OCH ÅAR


Storöring i Lofssjön
Rikligt med röding i tjärnar
Vackra Lofsen perfekt för flugfiske

Lofsdalen är känt för bra fiske. Hyr båt och ro drag över Lofssjön eller flugfiska i Lofsen. Njut av lugnet och fiska efter rödingar i vackra tjärnar.

Letar du tips på bra fiske för semestern så passa på att boka en fiskeguide för garanterade fiskelycka.

Fiske i Lofsdalen >>

FYNDA NU - SOMMARENS DOWNHILL ÄVENTYR VÄNTAR

Cykla downhill i Lofsdalen i sommar och boka paketet Bike weekend från 2695 SEK per person.

I paketet ingår boende torsdag – söndag inkl. hyra av downhillcykel med tillhörande skydd samt bikepass till liftarna i två dagar.

PLANERA SOMMARENS FISKESEMESTER

Sveriges kanske bästa fiske finns i Lofsdalen.

Passa på och boka sommarens mest prisvärda resa. 3 nätters boende och fiskekort i 2 dagar från 955 SEK per person.

SENASTE NYTT FRÅN LOFSDALEN

2017-05-08

Sommarens familjeaktiviteter

Nu finns sommarens familjeaktiviteter presenterade och bokningsbara online. Missa inte ett besök i Loffes koja, en vandring till ett övergivet björnide, tipspomenad på magiska Trolludden eller Loffes sommarlopp.

Läs mer om sommarens familjeaktiviteter

2017-05-01

BON FIRE 1125

Tack till alla som var med och förgyllde detta års Valborg med ännu en lyckad eventhelg med Bon Fire 1125.

VI ses väl igen i Valborg 2018?

2017-04-23

TACK FÖR DEN HÄR SKIDSÄSONGEN!

Tack alla härliga besökare för den här skidsäsongen! Nu har skidbackarna stängt men vi förbereder inför vinterns sista event. I helgen är det dags för skotertävlingen Bon Fire 1125. Varmt välkomna!

Nu är det dags att njuta av skidåkning på fjället. Dagar med skare och skidåkning utanför spår och leder börjar nu! Lofsdalsspår hälsar att följande skidspår är öppna; Hovärksspåret, Petterssonspåret, Övre Strådalsleden och Lusseleden. Skoteråkare kör försiktigt i den lägre terrängen och var vaksam över vattendrag.

Besök Lofsdalen i sommar och njut av enastående vandring i lugn och ro, riktigt rolig downhill och spännande björnspaning i Bear´s Den. Fiske i våra fjäll bjuder på stor öring i Lofssjön, vacker röding i tjärnar och spännande fiske i strömmande vatten.

Lofsdalen i sommar.

2017-04-18

FINALEN FÖR SVENSKA SKICROSS CUPEN

I helgen kommer skicross eliten till Lofsdalen. Tävlingarna börjar klockan 11.00 och finalerna körs klockan ett. På lördag kväll bjuder restaurang Hovärken in till trevlig bankett. Priset är 165 kr per person (exkl. dryck). Boka er plats innan torsdag till skidskola@lofsdalen.com.

Länk till inbjudan: Finalen i Svenska Skicross Cupen

Spana på vilda björnar

Björnspaning av högsta kvalité får du i Lofsdalen Bears Den. Vi erbjuder exklusiva turer för max 6 personer/gång och hög statistik på att se björn.

 

Sommaren 2016 såg 99% av besökarna björn och många såg även andra vilda djur så som räv, järv och älg.

LOFSDALENS
NYHETSBREV